Onda Cero i El Consorci van premiar la tasca social de les fundacions GAEM i ARED

CONSORCI DE LA ZONA FRANCA

El Consorci de la Zona Franca i Onda Cero han entregat els segons premis Ciutat Solidària a la Fundació Grup Afectats d’Esclerosi Múltiple (GAEM) i han distingit amb un accèssit la Fundació per a la Reinserció de Dones (ARED), per reconèixer la tasca social que duen a terme.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i l’emissora Onda Cero Catalunya van atorgar el passat desembre els segons premis Ciutat Solidària, que reconeixen la tasca social de les ONG i les entitats que treballen en els àmbits de la solidaritat.

L’entitat guanyadora del premi ha estat la Fundació GAEM, que ha rebut un premi en metàl·lic de 5.000 euros, mentre que la Fundació ARED ha rebut un accèssit, en reconeixement al treball que, respectivament, duen a terme: una, en la recerca i l’ajuda als malalts d’esclerosi múltiple; l’altra, treballant en la reinserció sociolaboral de dones de centres penitenciaris. Les dues entitats han rebut una litografia commemorativa i una campanya de comunicació específica per donar a conèixer les seves activitats a través d’Onda Cero.

La Fundació GAEM (Grup d’Afectats d’Esclerosi Múltiple) va ser creada el 2003 per un grup de malalts d’esclerosi múltiple amb l’objectiu d’impulsar treballs d’innovació biomèdica independents, amb l’esperança de trobar solucions terapèutiques per a la curació d’aquesta malaltia. A més, l’entitat dóna suport als malalts i els seus familiars, i fa campanyes de sensibilització social. La fundació, situada al Parc Científic Barcelona, està presidida per Vicens Oliver, afectat des del 1993, que avui ha recollit el premi.

Per altra banda, la Fundació ARED treballa per a la integració social i laboral de persones en situació d’exclusió social, principalment dones de centres penitenciaris. L’entitat va néixer ara fa vint anys a Wad-Ras (Barcelona), gràcies a la tenacitat i la il·lusió de cinc dones privades de llibertat, una voluntària i una monitora de confecció, que van crear un taller de costura per donar una alternativa professional a les recluses. D’aleshores ençà, milers de dones i homes en risc d’exclusió s’han pogut beneficiar dels seus programes d’acompanyament personalitzat.

Els guanyadors han estat escollits entre les més de 50 entitats que han participat aquesta temporada al programa d’Onda Cero ‘La Ciutat’, dins l’espai setmanal ‘Ciutat Solidària’. L’espai mostra la tasca que fan les entitats socials i les ONG vers els col·lectius més necessitats o en àmbits com ara la infància, la pobresa, la salut, l’educació i el lleure, la reinserció sociolaboral o la cooperació internacional. El premi vol contribuir a donar visibilitat al treball d’aquestes entitats amb la concessió dels guardons.

L’acte de concessió de premis s’ha fet a l’Hotel España (Barcelona) i ha comptat amb la presència del director d’Onda Cero Catalunya, Francesc Robert i Agell, del delegat especial de l’Estat al CZFB,Jordi Cornet, del director general de Onda Cero, Ramón Osorio, de la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i del president del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, entre d’altres personalitats.

Fuente original:lamarina DIGITAL